Türkü Notaları

Hekimoğlu Türküsü Notaları ve Sözleri

Hekimoğlu türküsü notaları ve sözleriyle, 1900’lü yıllardan bu yana bir destan haline gelmiştir. Ordu’da doğan ve Fatsa’da vefat eden Hekimoğlu İbrahim adıyla bilinen bir Türk kahramanının duygularından bahseder.

Hekimoğlu Türküsü Hikayesi

Hekimoğlu notaları Fatsa, Ordu, Tokat ve Samsun dağlarında hayatı geçen Hekimoğlu’nun kendine olan övgülerini anlatır. Halk arasında yiğitliğiyle tanınan ve sevilen bir halk kahramanına dönüşen İbrahim’in, dağları korumasıyla alakalı sözler barındıran bir türküdür.

Türkünün arşivlere göre Ümit Tokcan tarafından yazıldığı ancak bazı kaynaklarda ise Kadir İnanır tarafından derlenerek, bugünkü haline kavuşturulduğu ifade edilir. TRT arşivlerinde yer alan Hekimoğlu türküsü ile bugün dizilerde, albüm ve konserlerde seslendirilen Hekimoğlu türküsüyle bariz farkları vardır. Hekimoğlu gitar notaları ve kayıtlarını mutlaka inceleyiniz.

Hekimoğlu Türküsünde Aynalı Martin Nedir?

Hekimoğlu türküsü üreticisi Müziknota, türkünün içeriğinde geçen ve herkes tarafından merak edilen aynalı Martin hakkında detaylı araştırmalar sunar. Aynalı Martin; tek sıkımlık bir silahtır.

Tek kurşun içeren ve yalnızca keskin nişancıların kullanabildiği silah, Hekimoğlu İbrahim tarafından kullanılarak popüler hale gelmiştir. Mertliğiyle biline Hekimoğlu adına yazılan Hekimoğlu notası, her enstrümandan farklı yankılanışıyla pek çok müzik tarzında çalınmaya başlamıştır.

Aynalı Martin tüfeğinin orijinal adı Martini- Henry’dir. Bir İngiliz silahı olan Martin’in ilk üretimi 1871 yılına dayanır. Türkçede ve halk arasında ‘’aynalı’’ kelimesi ise ‘’fiyakalı’’ olarak bilinen ve kullanılan bir deyimdir.

Hekimoğlu Türküsünün Kayıtlara Geçişi

2004 yılından besteci ve söz yazarı Gökhan Kırdar tarafından üretilen Hekimoğlu Türkü sözleri, orijinalinden biraz farklı olarak muazzam bir besteye dönüştürülmüştür. Dönemin en popüler dizilerinden Kurtlar Vadisi müziği olarak yayınlanan türkünün, albüm formatında ilk çıkış tarihi 2004 yılıdır.

Hekimoğlu Gitar Notaları

Hekimoğlu türküsü gitar notaları ve saz notalarını, tüm enstrümanlarda uygulayabilirsiniz. Müzik arşivinize ekleyebilir, sözsüz müziği üzerine seslendirme yapabilirsiniz. Özellikle Hekimoğlu saz notalar ve özgün tarz ile farklı sesler tarafından yeni derlemeler yapılan bir türküdür.

Hekimoğlu’na hitaben yazılan ve günümüze kadar gelen kahramanlıklarını konu alan türküyü Hekimoğlu nota saz veya solfej bağlama tarzında çalabilirsiniz. Sözleriyse şu şekildedir;

Hekimoğlu derler benim aslıma

Aynalı martin yaptırdım da

Narinim kendi neslime

Konaklar yaptırdım mermer direkli

Hekim oğlu dediğinde narinim aslan yürekli

Konaklar yaptırdım döşetemedim

Ünye de Fatsa bir oldu da

Narinim baş edemedim

Hekimoğlu derler bir ufak uşak

Bir omuzdan bir omuza narinim on arma fişek

Ünye de Fatsa arası Orduda kuruldu

Hekimoğlu dediğinde narinim orda vuruldu

Hekimoğlu Melodika Notaları

Hekimoğlu İbrahim’i konu alan yanık türkünün melodika versiyonunu çalmak ve farklı ritimlerde tarzınızı oluşturmanız için notaları hemen kaydetmeye başlayabilirsiniz. Hekimoğlu flüt notaları ya da melodika notaları ile müzik tutkunuzu geliştirebilir, sevilen türküyü armonik ses yansımalarıyla çalabilirsiniz.

Melodika notalarıyla Hekimoğlu türküsü şu şekildedir;

Fa fa   fa fa fa  sol fa sol la fa fa fa

La sib do do do do  Do re sib do la sib do

Sib sib sib   sib sib la   la la la sol la la sol

Fa la sol la fa sol mi fa   Fa sol la sib do

Sib sib sib   sib sib la   la la la sol la la sol

Fa la sol la fa sol mi fa   Fa mi re do

Hekimoğlu Türküsü Nota Saz

Hekimoğlu saz notası; do re mi bağlama notaları veya solfej arşivi şeklinde tarzınıza göre sunulmuştur. Basit notasyonda çalabilir, nota ve solfej versiyonları uygulayabilirsiniz. Kendi müzik arşiv ve albümünüzü oluşturmanız için do re mi saz notaları şöyledir;

Do do do do re do re mi do

Mi fa sol sol sol sol la(ince) fa sol mi fa sol

Fa fa fa fa fa fa mi mi mi mi re mi mi re

Do mi re mi do re si do

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu